Olcsó és egyszerű hozzávalókkal, tej és tojás nélkül készül, így tejre-tojásra allergiásoknak is kiváló édesség. Ünnepre, vagy akár hétköznapi finomságnak is süthető.
Hozzávalók (kb.70 db-hoz):
25 dkg finomliszt
½ kávéskanál sütőpor
½ kávéskanál szódabikarbóna
10 dkg margarin
10 dkg porcukor
4-5 evőkanál méz
1 kávéskanál őrölt fahéj
½ kávéskanál őrölt gyömbér
1 citrom vagy narancs héja lereszelve
A hozzávalókat összegyúrjuk, 20 percre a hűtőbe tesszük, hogy kicsit lehűljön a tészta, és ne ragadjon.
Azután alaposan alá-fölé lisztezve tetszés szerinti vastagságúra kinyújtjuk. Én nagyon vékonyra szeretem nyújtani (úgy lesz kb. 70 db ebből a tésztamennyiségből), és akkor olyan lesz, mint a svéd mézes kekszek, finom ropogós.
A sütési idő rövid, vigyázni kell, 180 fokon 8-10 perc alatt megsülnek.
Vékonyra szaggatva 3 tepsinyi adag lesz.
Fémdobozban sokáig eláll, (de csak elrejtve:-) Aki puhábban szereti, éjszakára hagyja nyitva a doboz tetejét, és másnapra megpuhulnak a kekszek.
Még több olvasnivalót találsz a megújult NATURALAP.HU oldalon, gyógynövény, illóolaj, drágaköves adatbázisokat, teljes havi holdnaptárt, természetes életmóddal, egészséggel, ezotériával, asztrológiával kapcsolatos írásokat. Gyere, nézz be oda is!
Nyomtatható mandala színezőket találsz a MANDALA SZÍNEZŐ oldalon, a mandala színező füzetek Líra és Libri könyvesboltokban, hipermarketekben kaphatók.
Köszönöm, ha FACEBOOK-ON is megosztasz!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: