Gyógyító gyümölcsök – A szőlő gyógyhatása

A szőlő az egyik legjobb antioxidáns, tisztít, méregtelenít, és jó hatással van az idegekre.

A szőlő káliumban gazdag, tartalmaz ezen kívül kalciumot, magnéziumot, foszfort, vasat, szelént, C-vitamint, B-vitaminokat, bioflavonoidokat, és fitoösztrogéneket.

Fogyasztás előtt feltétlenül alaposan meg kell mosni, mert a szőlőt támadó gombák, paraziták ellen bevetett növényvédőszerek maradványai bevonatot képeznek a szőlőszemeken.

A vörös és a fehér szőlő antioxidánsokban gazdagabb, a sárga édesebb ízű.

Cukorbetegekenek, szoptatós anyáknak nem ajánlott a szőlő túlzott fogyasztása.

A vörös szőlőben lévő polifenolok és tanninok az arra érzékenyeknél migrént válthatnak ki.

A szőlő magja is gyógyító hatású, gazdag E-vitaminban, antioxidáns, rákellenes, szívbetegség megelőző, érfalakat erősítő.

A magjából nyert többszörösen telítetlen zsírsavakban gazdag olaj felhasználható salátaöntethez, valamint kozmetikumok készítéséhez.

Címkék: ,

 

 


Még több olvasnivalót találsz a megújult NATURALAP.HU oldalon, gyógynövény, illóolaj, drágaköves adatbázisokat, teljes havi holdnaptárt, természetes életmóddal, egészséggel, ezotériával, asztrológiával kapcsolatos írásokat. Gyere, nézz be oda is!

Nyomtatható mandala színezőket találsz a MANDALA SZÍNEZŐ oldalon, a mandala színező füzetek Líra és Libri könyvesboltokban, hipermarketekben kaphatók.

Köszönöm, ha FACEBOOK-ON is megosztasz!

 

Tovább a blogra »