A sokféleképpen fogyasztható ízletes karfiol kiváló rákellenes, gyulladáscsökkentő, méregtelenítő hatású zöldség.
Mit tartalmaz a karfiol?
Ásványi anyagok közül kalciumot, káliumot, foszfort, vasat, magnéziumot, cinket, vitaminok közül sok C-vitamint, K-vitamint és B-vitaminokat, köztük folsavat, B-5 és B-6 vitamint nagyobb mennyiségben. Jelentős a rosttartalma, és antioxidánsokban, gyulladáscsökkentő anyagokban gazdag.
Mire jó a karfiol?
- gyulladáscsökkentő
- rákmegelőző (bélrák, mellrák)
- érvédő, az érfalakat tisztítja a lerakódásoktól
- szívbetegség megelőző
- méregtelenítő
- emésztést serkentő
- immunerősítő
- csonterősítő, csontritkulás ellen
Cukorbetegek, fogyókúrázók is nyugodtan fogyaszthatják, alacsony szénhidráttartalma miatt.
A káposztafélékre jellemző magas rosttartalma miatt puffasztó hatású, ezt szoptatás idején, és kisgyermekek hozzátáplálásakor érdemes figyelembe venni.
Még több olvasnivalót találsz a megújult NATURALAP.HU oldalon, gyógynövény, illóolaj, drágaköves adatbázisokat, teljes havi holdnaptárt, természetes életmóddal, egészséggel, ezotériával, asztrológiával kapcsolatos írásokat. Gyere, nézz be oda is!
Nyomtatható mandala színezőket találsz a MANDALA SZÍNEZŐ oldalon, a mandala színező füzetek Líra és Libri könyvesboltokban, hipermarketekben kaphatók.
Köszönöm, ha FACEBOOK-ON is megosztasz!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: