A vöröskáposzta vagy lilakáposzta Kis-Ázsiából származik, tavasztól őszig terem, vitaminokban, ásványi anyagokban a többi káposztaféléhez hasonlóan kiemelkedően gazdag, nyersen és párolva is fogyasztható értékes zöldségfélénk.
Jellegzetes kékes-lila színét az antocián nevű pigmentek adják, melyekről kutatások bizonyították, hogy rendkívűl erős antioxidánsok, azaz segítenek a rákmegelőzésben.
Mit tartalmaz a vöröskáposzta?
Káliumot, kalciumot, magnéziumot, foszfort, nátriumot, vasat, cinket, jódot, ként, nagy mennyiségű C-vitamint, B-vitaminokat, K-vitamint, U-vitamint, béta-karotint, antociánt, és rengeteg rostanyagot tartalmaz.
Mire jó a vöröskáposzta?
Mivel kalóriaszegény és rostokban gazdag, a fogyókúra vagy tisztítókúra hatásosságát is fokozhatod rendszeres fogyasztásával.
Még több olvasnivalót találsz a megújult NATURALAP.HU oldalon, gyógynövény, illóolaj, drágaköves adatbázisokat, teljes havi holdnaptárt, természetes életmóddal, egészséggel, ezotériával, asztrológiával kapcsolatos írásokat. Gyere, nézz be oda is!
Nyomtatható mandala színezőket találsz a MANDALA SZÍNEZŐ oldalon, a mandala színező füzetek Líra és Libri könyvesboltokban, hipermarketekben kaphatók.
Köszönöm, ha FACEBOOK-ON is megosztasz!