Gyógyító termések – A dió és mogyoró gyógyhatása

A csonthéjasok értékes olajokat, vitaminokat tartalmaznak, melyek többek között idegnyugtatók, okosítók, valamint bőr-, köröm- és hajszépítők is egyben.





Mit tartalmaz a dió?



Telítetlen zsírsavakban (F-vitamin), ásványi anyagokban, különösen cinkben, vasban, magnéziumban, kalciumban, káliumban, szelénben és B-vitaminokban (pl. folsav, B5-, és B7-vitamin), E-vitaminban rendkívül gazdag.

Mire jó a dió?

Mit tartalmaz a mogyoró?



Telítetlen zsírsavakban (F-vitamin), ásványi anyagokban, különösen magnéziumban, kalciumban, káliumban, foszforban, rézben, cinkben, mangánban és B-vitaminokban (pl. folsav, B1-, és B3-vitamin), E-vitaminban rendkívül gazdag.

Mire jó a mogyoró?

Az olajosmagvak Omega-3 zsírsavtartalma javítja a szervezet inzulintermelését, így cukorbetegeknek is ajánlott fogyasztásuk.

A várandósság alatt fogyasztott dió és mogyorófélék B-vitaminjai okosabbá teszik a születendő gyermeket, magas magnézium tartalmuk miatt nyugatják a kismamát és oldják a görcsöket.

Címkék: , ,

 

 


Még több olvasnivalót találsz a megújult NATURALAP.HU oldalon, gyógynövény, illóolaj, drágaköves adatbázisokat, teljes havi holdnaptárt, természetes életmóddal, egészséggel, ezotériával, asztrológiával kapcsolatos írásokat. Gyere, nézz be oda is!

Nyomtatható mandala színezőket találsz a MANDALA SZÍNEZŐ oldalon, a mandala színező füzetek Líra és Libri könyvesboltokban, hipermarketekben kaphatók.

Köszönöm, ha FACEBOOK-ON is megosztasz!

 

Tovább a blogra »