A vöröskáposzta vagy lilakáposzta Kis-Ázsiából származik, tavasztól őszig terem, vitaminokban, ásványi anyagokban a többi káposztaféléhez hasonlóan kiemelkedően gazdag, nyersen és párolva is fogyasztható értékes zöldségfélénk. Jellegzetes kékes-lila színét az antocián nevű pigmentek adják, melyekről kutatások bizonyították, hogy rendkívűl erős antioxidánsok, azaz segítenek a rákmegelőzésben. Mit tartalmaz a vöröskáposzta? Káliumot, kalciumot, magnéziumot, foszfort, nátriumot, vasat, cinket,… Tovább »
Gyógyító zöldségek: A vöröskáposzta gyógyhatásai
A vöröskáposzta vagy lilakáposzta Kis-Ázsiából származik, tavasztól őszig terem, vitaminokban, ásványi anyagokban a többi káposztaféléhez hasonlóan kiemelkedően gazdag, nyersen és párolva is fogyasztható értékes zöldségfélénk. Jellegzetes kékes-lila színét az antocián nevű pigmentek adják, melyekről kutatások bizonyították, hogy rendkívűl erős antioxidánsok, azaz segítenek a rákmegelőzésben. Mit tartalmaz a vöröskáposzta? Káliumot, kalciumot, magnéziumot, foszfort, nátriumot, vasat, cinket,… Tovább »

Az eredetileg Amerikából származó, vidám, élénk narancs színű, vastag húsú sütőtöknek már a látványa, illata is melegségséget, nyugalmat áraszt. Rengeteg fontos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, ami hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez, hogy a szervezet hatékonyan állhasson ellen a téli betegségeknek. Kiváló rákmegelőző, méregtelenítő, gyulladáscsökkentő, bőrszépítő, látásjavító, és fogyókúrát segítő. Mit tartalmaz a sütőtök? Béta-karotinban, ásványi…